Cara Minum Alpha Lipid SD2 Dengan Berkesan | Belle of Paradise


Pengikut

Jumaat, 9 November 2012

Cara Minum Alpha Lipid SD2 Dengan Berkesan


ALPHA LIPID SD2 Kebanyakan program pengurangan berat badan pada hari ini menfokuskan pada hitungan kalori dan telah terbukti tidak efektif apabila pengamalnya berakhir dengan keadaan yang lebih teruk daripada ketika memulakannya. Program pengurangan berat badan sebegini juga mengurangkan kadar metabolisma, mengakibatkan kehilangan berat badan yang sukar utk dikekalkan (YoYo efek).
Oleh itu semasa anda memilih program pengurangan berat badan pastikan diet yang di syorkan adalah diet seimbang.Dalam menguruskan berat badan, diet seimbang adalah penting. Mahukah anda kurus dan mempunyai kesihatan diri yang baik pada masa yang sama? kurus dan juga kulit kelihatan cantik, tidak menggelebeh? Mudah untuk mengekalkan berat ideal? Jawapannya semua pada diet seimbang. Jadi apakah yang sepatutnya ada di dalam program diet yang mementingkan diet seimbang?
Jangan cuba cara ini jika anda tidak mahu membuang lemak di dalam badan kerana plan diet ini pasti akan memberi kesan penurunan yang ketara!


Cara minum ALSD2 Dengan Berkesan


1. Kurangkan Makanan Berkarbohidrat Dan GulaJika anda masih tidak tahu karbohidrat dan gula ini yang sebenarnya menyebabkan kita gemuk. Apabila kita makan karbohidrat dan gula dengan berlebihan badan kita tidak akan menukarkannya sebagai tenaga tetapi sebagai lemak. Memandang di dalam makanan kita hampir kebanyakannya ada karbohidrat dan gula, oleh itu amat mudah kita menjadi gemuk. Contoh karbohidrat adalah nasi, kanji, tepung manakala gula ialah apa sahaja yang memberi rasa manis. Apabila anda mengurangkan makanan berkarbohidrat dan gula, badan akan membakar lemak sebagai tenaga dan kerana itu anda akan turun berat badan dengan cepatnya.
2. Makanan Berprotein yang Mencukupi


Protein merupakan macro nutrient yang paling penting dalam badan kita. Fungsi utama protein adalah membina sel baru, memperbaiki sistem imunisasi dan sebagainya. Protein juga menyebabkan kita mudah kenyang dan badan memerlukan tenaga 2 kali ganda lebih banyak untuk menguraikan protein. Bila banyak tenaga di gunakan, lebih banyak lemak akan dibakar.Jika anda nak cara kurus dan nak shape badan yang menarik tanpa mengelebeh anda perlu tingkatkan pengambilan makanan berprotein.


3. Asid-Asid Lemak Utama Yang Mencukupi.


Penting untuk memastikan bahawa tubuh mampu mencernakan dan menyimpan vitamin-vitamin lemak boleh larut, A, D, E dan K. Minyak Flaxseed mengandungi Omega 3, khususnya asid-asid lemak EPA dan DHA yang amat penting untuk kesihatan yang baik dan digunakan oleh tubuh untuk menghasilkan prostaglandins dan untuk mengekalkan kesihatan kulit dan selaput sel.4. Mineral Dan Vitamin Yang Mencukupi

 Anda perlu memastikan bahawa anda menerima faedah harian minimum (RDA) vitamin dan mineral yang di perlukan tubuh badan.
5. Minum Air Yang Mencukupi

Alpha Lipid Sd2 mewajibkan anda minum air kosong sekurang-kurangnya 2 liter sehari. ini Badan kita memerlukan air yang mencukupi untuk terus berfungsi dengan efisen. Oleh itu semasa membakar lemak, badan kita akan kehilangan banyak air. Selain daripada itu dengan minum air kosong yang banyak, badan kita dapat membersihkan sisa-sisa perkumuhan dan keton (yang terhasil bila lemak dibakar) keluar dari badan kita. Ini secara tidak langsung meningkatkan metabolisma badan dan mempercepatkan pembakaran.6. Serat Yang Mencukupi

Amat Penting untuk mempertahankan fungsi usus. Sayur-sayuran kaya dengan fiber.7. Makan Dan Tidak Boleh Berlapar


Mesti terkejutkan yang anda perlu makan untuk menurunkan berat badan dan seterusnya kurus. Apabila anda berlapar, badan akan bertukar kepada mode lapar dimana tidak akan ada pembakaran lemak berlaku kerana badan perlu menyimpan  lemak tersebut sebagai bekalan tenaga. Jadi jangan berlapar, makan bila perlu, ambil jumlah yang sedikit tapi kerap


8. Elakkan Kafein Dan Kurangkan Sodium

Kebanyakkan kafein ada di dalam minuman kita contohnya, kopi, teh dan sebagainya. Kafein akan menyebabkan metabolisma badan anda perlahan dan seterusnya mengganggu penurunan berat badan. Sodium pula yang juga bole didapati di dalam minuman seperti pepsi light atau pada garam juga boleh menggangu penurunan berat badan kerana ia akan menakungkan air di dalam badan.


Senaman akan meningkatkan metabolisma anda dan pembakaran lemak boleh berlaku lebih banyak lagi. Senaman yang perlu dibuat tak semestinya yang berat-berat, yang penting jantung dapat dipam dan badan kita berpeluh. 

Begitulah cara minum Alpha Lipid Sd2 yang betul.Source: http://alphalipidpower.blogspot.com/

@>----- Thanks for reading this entry!! (*_^)
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Please leave ur comments wisely =)

Click-click

Copyright©All rights reserved to Zaidatul Akmal